Zoek
Sluit dit zoekvak.
architectuur & stedenbouw 1965-1990

Participatie en Post65, hoe doen we dat?

De Bron in Nieuwegein
Foto: Heemschut, Kerkelijk Centrum De Bron in Nieuwegein

Erfgoedvereniging Heemschut organiseert op woensdag 24 november een kennisbijeenkomst over: Participatie en Post65. Hoe kan de burger worden betrokken bij het waarderen van Post65 Erfgoed?

De meeting wordt gehouden in Nieuwegein. Op het programma staat een lezing van Johanna van der Werff, onderzoeker en adviseur op het gebied van Post ’65 erfgoed. Tevens zullen de gemeenten Almere (Ariadne Onclin) en Nieuwegein (Sarah Gresnigt) hun ervaringen delen met burgerparticipatie en Post ’65 erfgoed. Van der Werff wijdde recent, in opdracht van Heemschut, een rapport aan de rol van burgerparticipatie in de dynamiek rondom het post65erfgoed. Zij onderzocht of burgers al bij de bescherming van Post ‘65-erfgoed betrokken worden en zo ja hoe.

De middag vindt plaats in Kerkelijk Centrum De Bron in Nieuwegein. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 22 november via post65@heemschut.nl.

• Datum: woensdag 24 november 2021
• Tijd: 13.00 – 17.00 uur
• Locatie: Kerkelijk Centrum De Bron, Buizerdlaan 1, 3435 SB in Nieuwegein

https://www.heemschut.nl/agenda/evenement/kennisbijeenkomst-participatie-en-post-65-hoe-doen-we-dat

De studie van Johanna van de Werff, Post 65’-erfgoed en waarderingsparticipatie. Een verkenning van de praktijk, uit maart 2021, is met onderstaande link te downloaden.

https://www.heemschut.nl/nieuws/actueel/bericht/onderzoek-post-65-erfgoed-en-waarderingsparticipatie-een-verkenning-van-de-praktijk