Zoek
Sluit dit zoekvak.
architectuur & stedenbouw 1965-1990

20 oktober 2023: seminar Leo Heijdenrijk

Op vrijdag 20 oktober 2023 is er een architectuurseminar in Amersfoort over het werk van de architect Leo Heijdenrijk. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Siesta, de stichting die zich inzet voor behoud van het industrieel erfgoed in Amersfoort. De stichting viert dit jaar haar 20-jarig bestaan.

De Amersfoortse architect Leo Heijdenrijk (1932-1999) staat bekend als vertegenwoordiger van het Structuralisme en hij past daarmee in de traditie van zijn mentor Aldo van Eyck (1918-1999) en zijn leeftijdgenoot Herman Hertzberger (1932). Aanleiding voor dit seminar is de aanstaande sloop van het gebouw ‘De Nijverheid’, één van de belangrijkste gebouwen uit zijn veelzijdig oeuvre. Het seminar zal dan ook in dit gebouw, nu in gebruik bij Metafors, Heliumweg 7, plaatsvinden.

Sprekers zijn Max Cramer, voormalig hoofd Monumentenzorg Amersfoort en Sjoerd Hekking, bestuurslid van SIESTA, oud-docent Kunst Beeldende Vorming (KUBV).

Mevrouw F. Heijdenrijk, en waarschijnlijk meerdere kinderen Heijdenrijk zullen bij dit seminar aanwezig  zijn.

Het programma start om 15:00 uur – inloop vanaf 14:30u – en zal eindigen met een nazit en drankje zo rond 18.00 uur. Na inloop en welkomstwoord zal Max Cramer vanaf 15.00 uur een inleiding verzorgen onder de titel ‘Leven en werk van Leo Heijdenrijk’. Daarna zijn er rondleidingen door het gebouw. Sjoerd Hekking van SIESTA zal vervolgens nog specifiek op het gebouw ingaan: ‘De Nijverheid nader belicht’. Om 17.15 wordt het programma afgerond en gaan we over tot het informele gedeelte.

Adres:

Gebouw Metafors, v/h ‘De Nijverheid’

Heliumweg 7 (Isselt) te Amersfoort

Aanmelden: tot woensdag 18 oktober via: aanmelden.siesta@gmail.com onder vermelding of u wel of geen donateur bent. Er kunnen maximaal 100 mensen deelnemen, bij overtekening gaan donateurs voor en plaatsing geschiedt daarna op volgorde van aanmelding

Bereikbaarheid: er is beperkte parkeergelegenheid voor het gebouw, aan beide zijden van de straat en voorbij Heliumweg 7 direct rechtsom: Nijverheidsweg-Noord

Bus 1 stopt voor het gebouw, halte Heliumweg

Bij mooi weer is de fiets een prima vervoermiddel

Kosten: geen

 

Foto: Siesta/Fred Oosterhuis Photography