De Peperklip (1982) in Rotterdam, ontworpen door Carel Weeber en destijds het grootste sociale woningbouwproject van Nederland, is op grondige maar ook op zeer zorgvuldige wijze gerenoveerd door Clara Froger en Willem-Jan Paijmans (Molenaar & Co Architecten).

Vanaf 2017 tot 2020 zijn de gevels, trappenhuizen, 545 woningen en 8 bedrijfsruimtes opgeknapt, van nieuwe gevelkozijnen voorzien en qua onderhoud en techniek ‘futureproof’ gemaakt. Het hele project kenmerkt zich door een respectvolle houding ten aanzien van het oorspronkelijke ontwerp, als ware het een monument, en houdt rekening met de behoeftes van de bewoners.

Het enorme dak is omgevormd tot het langste natuurdak van ons land en de binnentuin is verbeterd, dit ten gunste van de biodiversiteit en de Rotterdamse waterhuishouding.

https://www.nbd-online.nl/nieuws/192929-de-peperklip-opknapbeurt-met-respect-voor-iconisch-ontwerp
https://www.ecotoday.nl/rotterdams-woongebouw-de-peperklip-heeft-langste-natuurdak-van-nederland/ https://www.stad-en-groen.nl/article/31318/megadaktuin-op-de-peperklip-als-maatregel-voor-een-leefbaar-rotterdam

Foto: Stad en Groen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.