Zoek
Sluit dit zoekvak.
architectuur & stedenbouw 1965-1990

Post’65 lijst van Oud-Utrecht

Foto: hoofdkantoor Rabobank, Post 65 Oud Utrecht

De Commissie Cultureel Erfgoed van Oud-Utrecht heeft een Post’65 lijst opgesteld van bijzondere gebouwen en plekken in Utrecht die na 1965 gebouwd zijn. Ook Utrecht kent duizenden gebouwen uit de periode Post’65. Maar deze worden regelmatig overbodig bevonden en met sloop bedreigd of onherkenbaar verbouwd. Wat is typisch voor de architectuur uit de Post’65 periode en waar staat in Utrecht potentieel erfgoed dat gespaard moet blijven?

De commissie heeft een uitgebreide inventarisatie gedaan in alle wijken van de stad, met uitzondering van Leidsche Rijn. Een open oproep op de site, ‘Erfgoed uit de periode na 1965, wat hoort daartoe?’, leverde nog extra suggesties. In het rapport Post’65 Selectie en waardestelling van jong erfgoed, zijn 72 objecten opgenomen, naast woonhuizen en kantoren behoren ook een museum, een rechtbank, een kunstzinnig hekwerk, een bijzondere brug en een kinderboerderij tot de selectie.

Het rapport is te downloaden via onderstaande link.

https://oud-utrecht.nl/nieuws/46-erfgoed/actueel/902-post-65-selectie-en-waardestelling-jong-erfgoed

    

Foto:winkels/woningen stadsvernieuwing Binnenstad, appartementen Wittevrouwen, Hogeschool voor de Kunsten (HKU) en woonhuis in Rijnsweerd, uit: Post 65 Oud Utrecht