Zoek
Sluit dit zoekvak.
architectuur & stedenbouw 1965-1990

Post65 in de Architectuurmaand Rotterdam

Foto: Dutch Steigers, Isa de Jong, Kim Heinen, Josien Kamp; Festivalhart Rotterdam Architectuurmaand

Op 7 juni staat tijdens de Rotterdamse Architectuurmaand de architectuur van na 1965 centraal. Netwerk Post ’65 Rotterdam en bureau Monumenten & Cultuurhistorie presenteren een Top 10 lijst met de meest typerende bouwwerken en plekken uit de periode van de cityvorming, stadsvernieuwing en bloemkoolwijken in Rotterdam. Denk mee over wat er op deze lijst thuis hoort!

Wat zijn iconische of typische gebouwen en plekken uit de periode na 1965 in Rotterdam? Wat zijn onmiskenbare tekens uit die tijd en wat representeren ze? Deze sessie is een zoektocht naar wat toekomstig erfgoed uit de periode 1965-1990 kan zijn en hoe we daarnaar moeten kijken.

De stadmakers Wytze Patijn (architect en voormalige rijksbouwmeester), Simone da Silva (directeur erfgoedlab Digitup), Siebe Thissen (voormalig hoofd BKOR van het CBK) en Matthijs van Burg (Keep Rotterdam Ugly) reflecteren op de gekozen top 10 en voegen elk hun eigen toppers toe aan de lijst. Dat betekent dus ook: één erin, een ander eruit.

Onder leiding van moderator JaapJan Berg wordt gediscussieerd over de motivatie van hun keuze, welk verhaal het vertelt, waarom de plek of het gebouw zo bijzonder is en waarom de stad die ene plek of dat ene gebouw uit de Post ’65 periode zou moeten koesteren.

Klik op wakelet voor een overzicht van de Post 65 gebouwen en plekken in Rotterdam en voeg jouw eigen suggestie toe!

Joosje van Geest

 

https://wakelet.com/@post65010

Praktische info

Dit evenement vindt plaats in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22, Het Nieuwe Instituut. Haal je tickets via de de onderstaande link van rotterdamarchitectuurmaand en meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie.

Na afloop van het programma kan je als deelnemer Het Podium bezoeken, een ontwerp van MVRDV, op het dak van het HNI!

https://rotterdamarchitectuurmaand.nl/programma/item/post-65-ins-outs/

 

foto: Kubuswoningen,  Eric Fecken en Kralingse Zoom, Jan-Derk Koudijs