Zoek
Sluit dit zoekvak.
architectuur & stedenbouw 1965-1990

Post’65 Glossy Den Haag

Foto: Teo Krijgsman, cover Post 65 architectuur in Den Haag, Carlton Beach Hotel

Gemeente Den Haag heeft in 2019 een ware glossy opgesteld met spetterende gebouwen uit de periode 1965-1995. De afdeling Monumentenzorg & Welstand van de gemeente Den Haag heeft eerst een inventarisatie laten verrichten om inzicht te krijgen in de monumentale en cultuurhistorische waarden van de Haagse bouwkunst uit deze periode. Het onderzoek dient om de opbouw van kennis en waardering van de stedenbouw en bouwkunst uit dit tijdvak te vergroten. Met het tijdschrift wordt dit erfgoed onder de aandacht gebracht bij een breed publiek.

Het onderzoek en publicatie zijn opgesteld door Botine Koopmans (adviseur erfgoed en expert Post’65 architectuur) en Judith van Hoogdalem (adviseur monumentenzorg, afdeling Monumentenzorg & Welstand Den Haag), met behulp van een klankbordgroep met architecten Rainer Bullhorst, Diedrick de Vilder, Laurens Vis en secretaris van de Welstands- en Monumentencommissie Sander van der Ven.

De brochure is te downloaden via onderstaande link.

https://www.monumentenzorgdenhaag.nl/sites/default/files/Laatste versie.pdf

   

Fotos: Dick Valentijn: Kantoor Bezuidenhoutseweg; Willem Vermeij: De Witte Anna en Teo Krijgsman: Flat met patiowoningen en vrijetijdscentrum in Scheveningen, uit brochure Post 65 architectuur in Den Haag