Zoek
Sluit dit zoekvak.
architectuur & stedenbouw 1965-1990

juni 2023 – Post’65 in Rotterdam Architectuur Maand

De Rotterdam Architectuur Maand is al volop begonnen met ook aandacht voor post’65. Het Netwerk Post’65 Rotterdam organiseert tours door De Zonnetrap, het seniorencomplex in Lombardijen dat in 1979 gebouwd werd naar ontwerp van de architecten Enrico en Luzia Hartsuyker-Curjel. Tijdens de rondleiding nemen drie experts je mee in de wereld van ouderenhuisvesting, experimentele woningbouw en het werk van architect Luzia Hartsuyker-Curjel. Ze zullen tevens de betekenis van de Zonnetrap als icoon van Post ’65-architectuur in Rotterdam belichten. De rondleiding door de Zonnetrap is op vrijdag 23 juni met aandacht voor het ontstaan en het ontwerp van dit experimentele woongebouw voor ouderen in Rotterdam-Zuid.

Tentoonstelling

Bij OMI is een tentoonstelling geopend over Post’65 kantoorgebouwen in Rotterdam. Het OMI is tijdelijk veranderd in het ‘Office for Metropolitan Investigation’. In een wonderlijke kantoorsetting, een ontwerp van Iris van der Wal, worden controversiële gebouwen uit de periode 1965-1990 gepresenteerd. De tentoonstelling trapt af met drie kantoorkollossen die in de jaren 70 in de binnenstad verrezen: Rotterdam Building, vm. ABN/AMRO-toren en Coolse Poort. Wat waren de oorspronkelijke ideeën en reacties? Wat is hun reputatie vandaag de dag, nu deze Post65 gebouwen aan verandering onderhevig zijn?

Gisteravond stond de transformatie van de Centrale Bibliotheek centraal. Heb je deze talkshow gemist? Luister dan naar een goeie podcast over de geschiedenis en de toekomst van de bibliotheek.

Meer informatie:

https://rotterdamarchitectuurmaand.nl/?gclid=CjwKCAjwkLCkBhA9EiwAka9QRlGUaEvTO4G2XTCsiHN4bhbh0Pu2VCQ3mMGS1EYR8GxlGNGiXjx88RoCOAkQAvD_BwE

Foto: De Zonnetrap, Rotterdam Architectuur Maand